Login

Signup

Udělení národní Ceny DOBROvolnictví

29. 11. 2023 | 0 Comments
featured-image
Dnes Ministerstvo vnitra udělovalo národní Cenu DOBROvolnictví Ministerstva vnitra v kategorii dobrovolník a dobrovolnická organizace za rok 2023.
Tématem letošního udílení ceny bylo „Dobrovolnická pomoc v souvislosti se zvládáním dopadů uprchlické vlny související s invazí Ruské federace na Ukrajinu“
S velkým potěšením jsme za hl. m. Prahu jsme nominovali dobrovolníka Andreje z organizace Organizace pro pomoc uprchlíkům, z.s. a v kategorii organizace Iniciativa Hlavák.

Hlavními oceněnými jsou v kategorii dobrovolník paní Michaela Musilová z Kraje Vysočina (dlouhodobá dobrovolnice, která přes přípravu svačin a zařízení dětského koutku v KACPU Jihlava dovedla svou pomoc až k iniciování a zřízení Centra humanitární pomoci) a v kategorii dobrovolnická organizace Dobrovolnické centrum ADRA České Budějovice z Jihočeského kraje (hlavní partner města při vybudování Ukrajinského komunitního centra „Nadija“, věnují se jak materiální pomoci při ubytování či spolupráci s potravinovou bankou, ale v poslední době pak zejména velmi důležitým jazykově-vzdělávacím a integračním aktivitám).

Ceny předal ředitel odboru prevence kriminality JUDr. Michal Barbořík, který vyzdvihl nezastupitelnost dobrovolníků ve společnosti: „Zdravá společnost se projevuje i tím, že lidé jsou ochotní pomáhat druhým bez nároku na odměnu či protislužbu. Já jsem hrdý, že v České republice je takových lidí opravdu hodně a že jim alespoň touto cestou mohu poděkovat. Bez jejich pomoci si lze jen velmi těžko představit, že bychom zvládali tak úspěšně i zásadní mimořádné události, jako jsou např. povodně či jiné velké přírodní katastrofy, ale i pandemie nemoci covid-19 či velká uprchlická vlna. Proto si dobrovolníci i dobrovolnické organizace, které jejich činnost koordinují, zaslouží naši podporu“, řekl.

Moc blahopřejeme k ocenění a děkujeme za úžasnou pomoc Vašich dobrovolníků a péči, kterou dobrovolníkům Vaše organizace věnují. Rádi jsme Vašimi parťáky a těšíme se na další spolupráci ❤️
29. listopadu 2023