Login

Signup

Letokruhový festival dobrovolnictví

24. 1. 2024 | 0 Comments
featured-image

„S Letokruhem jsme vstoupili do nového roku 2024 pěkně zvesela. Prostřednictvím Festivalu jsme 16.1. oslavili v prostorách Nuselské radnice naše 5. narozeniny. 

Myšlenku dobrovolnictví zralého věku, jehož je Letokruh průkopníkem, jsme slavili s těmi, kteří nás na naší úspěšné cestě provázejí – s více než stovkou pražských seniorských dobrovolníků, které jsme pro myšlenku nadchli, se zástupci různých organizací, kde senioři pomáhají, s podporovateli, bez nichž by to nešlo, s fanoušky i se širokou veřejností.

Program byl, jak se na správný fesťák patří, pěkně rozmanitý. Měli jsme možnost vyslechnout příběhy dobrovolníků, kteří celý sál svým osobním příkladem přesvědčili, že jsou nejen užiteční a prospěšní, ale hlavně, že je díky dobrovolnictví jejich život pestřejší a zábavnější. Zástupci organizací, kde naši dobrovolníci pomáhají, publiku představili, jak moc pro jejich organizace dobrovolníci znamenají.

V programu, který moderovala naše ambasadorka Štěpánka Duchková, kromě dětí z mateřských škol vystoupili i naši seniorští dobrovolníci. Se svou vlastní tvorbou ukázali, že i ve zralém věku jim nechybí odvaha a smysl pro humor. Nejen hranou pohádku s prvky černého humoru, pěvecké a hudební vystoupení, ale i módní přehlídku publikum několikrát odměnilo mohutným aplausem. A jak by také ne, když se vše tak excelentně vyvedlo!

Festival svým dobrovolnickým vystoupením podpořila i známá zpěvačka Heidi Janků a herec Roman Říčař, jehož maminka je naší skvělou dobrovolnicí.

Záštitu nad akcí nám poskytl starosta městské části Praha 4, pan Ondřej Kubín, který vyjádřil poděkování nejen samotným dobrovolníkům, ale i vedení naší organizace.

Radost nám udělala i slova uznání zástupkyně Ministerstva vnitra, paní Natašy Diatkové.

Děkujeme našim dobrovolníkům a všem, kdo se na tak krásné a neopakovatelné atmosféře podíleli a všem, kdo jste nám drželi palce.

Děkujeme, že nám do naší další pětky pomáháte šířit myšlenku dobrovolnictví zralého věku spolu s námi!“

Zdroj: Letokruh, z.ú.

24. ledna 2024