Login

Signup

Příběh dobrovolnice Moniky v Latě

16. 12. 2022 | 0 Comments
featured-image

Posláním organizace Lata – programy pro mládež a rodinu, z. ú. je pomáhat mladým lidem a rodinám překonat životní překážky a najít si vlastní cestu.

Zde přinášíme příběh dobrovolnice Moniky jako mentorky Hanky
„Byla jsem v Latě mentorkou více jak dva roky. Po celou tu dobu jsem doprovázela jednu mladou slečnu na její cestě dospíváním. I když ta cesta vedla přes pobyt v Bohnicích, středisko výchovné péče a rozhodování, zda být či nebýt v sedmnácti letech matkou, dokázaly jsme vedle vážných témat zažívat na našich schůzkách i spousty legrace. Výsledkem toho všeho byl vztah založený na důvěře. Ona věděla, že mi nemusí lhát, že mi může říct cokoliv, protože nepřijde žádný trest, jen společné zamyšlení se nad tím, co se stalo. Náš laťácký mentorský vztah už byl oficiálně ukončen, ale obě víme, že na vztahu mezi námi se nic nezměnilo. Rozhodla se pokračovat dál sama a já vím, že to zvládne…věřím jí.

S dobrovolnickým mentoringem jsem začínala kvůli praxi do školy. Dnes můžu říct, že mi to dalo mnohem víc, než jsem čekala. Díky kvalitnímu vedení a supervizi poznávám sama sebe a můžu na sobě pracovat. Pořád se posouvám někam dál. Cítím, že dělám něco, co má prostě smysl.“

Zdroj: web organizace

16. prosince 2022