Login

Signup

Dobrovolníci do asistenčních center ve Středočeském kraji

7. 3. 2022 | 0 Comments
featured-image

Administrativní pracovníky, krizové intervenisty a tlumočníky z ukrajinštiny. Ty všechny hledá Krajský úřad Středočeského kraje jako dobrovolníky do svých Krajských asistenčních center pomoci Ukrajině (KACPU).

„Pro posílení kapacity asistenčních center v Praze, Mladé Boleslavi a Kutné Hoře, která fungují nepřetržitě 24 hodin 7 dní v týdnu, hledáme dobrovolníky, kteří mají zkušenosti s administrativní prací, nebo mohou uprchlíkům tlumočit či poskytnout krizovou intervenci. Jsme velmi vděční, že už nyní se nám hlásí lidé, kteří chtějí pomoci, proto jsme se rozhodli proces jejich najímání zpřehlednit a vytvořit si databázi. Proto prosíme všechny, kdo mohou věnovat svůj čas, aby vyplnili dotazník na našich stránkách,“ uvedl ředitel Krajského úřadu Středočeského kraje Jan Louška.

Dotazník pro zařazení do databáze je dostupný zde:

https://www.survio.com/survey/d/T3F3G8L1S2W9Q1I3M

KACPU pro Středočeský kraj:

Praha – Kongresové centrum Praha, otevřeno nonstop

Kutná Hora – Kongresové centrum GASKu v areálu Galerie Středočeského kraje, Kremnická 239/7, Kutná Hora, otevřeno nonstop

Mladá Boleslav – ZŠ a MŠ Mladá Boleslav, ulice 17. listopadu čp. 1325, otevřeno nonstop

KACPU slouží jako kontaktní místo, pomáhá s registrací, ubytováním, vyřízením zdravotního pojištění, pracovními povoleními či sociálními dávkami, nabízí také urgentní psychologickou pomoc. 

Zdroj: web Středočeského kraje

7. března 2022