Login

Signup

Rekordní počet dobrovolníků se letos zapojil do úklidu Česka

7. 12. 2022 | 0 Comments
featured-image

V letošním roce se do úklidů zapojilo téměř 200 000 dobrovolníků, kteří během 4 687 akcí uklidili 2 730 tun odpadů, uvedli u příležitosti Mezinárodního dne dobrovolníků organizátoři akce Ukliďme Česko. Výsledky letošní úklidové sezóny překonaly i dosavadní rekordní účast z roku 2019, což dokazuje sílící význam tématu ochrany přírody a životního prostředí pro nejširší veřejnost.

Hlavním cílem letošního ročníku bylo zapojení školních a dětských kolektivů do úklidů. „Snažili jsme se letos aktivně oslovit prakticky všechny typy školských zařízení, jak přímo, tak i prostřednictvím projektu Recyklohraní, či školních informačních center Amos Vision. Slibujeme si od toho především snížení znečištění přírody a našeho okolí do budoucna“, uvedl Miroslav Kubásek ze spolku Ukliďme Česko. „Přes 1450 zapojených škol a školek svědčí o tom, že naše snaha padla na úrodnou půdu a v aktivitách pro školy hodláme pokračovat i v příštím roce“, dodává.

Novinkou letošní úklidové sezóny bylo spuštění FanShopu určeného především pro organizátory a účastníky úklidových akcí, který umožňuje jednoduché a rychlé objednání úklidových pomůcek a reklamních předmětů akce Ukliďme Česko. Vznikla také úklidová KPZka (Krabička Poslední Záchrany), která poslouží všem, kdo mají občas chuť si nejen zanadávat, ale třeba při svých výletech i přiložit ruku k dílu a uklidit nepořádek po druhých. Obsahuje totiž vše, co k takovému uklízení potřebujete – pytle, rukavice a desinfekční gel. Přitom je skladná a vejde se do nejen do batůžku, ale i do kapsy u bundy.

Zapojíte se příští rok i vy?

Zdroj: Ukliďme Česko

7. prosince 2022