Login

Signup

Cena Gratias Tibi putuje letos mladým dobrovolníkům

27. 11. 2021 | 0 Comments
featured-image

Cena Gratias Tibi oceňuje mladé lidi, kteří se zapojují do dění okolo nás a nejrůznějšími aktivitami mění věci k lepšímu. 

Laureátem pro rok 2021 v kategorii do 30 let je skupina studentů spolupracujících na projektu Medici PRO Očkování. Tento projekt se věnuje problematice odmítání očkování a jeho důsledkům. Cílem je zvýšit povědomí o významu očkování, přispět k osvětě laické veřejnosti v této problematice a podporovat kritické myšlení nejen v oblasti medicíny.

Kvůli falešným zprávám o škodlivosti vakcín klesala ještě před pandemií koronaviru proočkovanost a začaly se vracet dávno vymýcené choroby. Medici si přizvali  studenty marketingu na FSV UK a rozhodli se očkování podpořit, v dobrovolnické snaze pokračují i při covidu. Pracovat začali před třemi lety a práce měli dost, zvlášť když Světová zdravotnická organizace (WHO) zařadila „antivax“ trend mezi deset nejvýznamnějších hrozeb pro veřejné zdraví. Dezinformační scéna se ještě více rozjela loni, kdy Česko zasáhla pandemie koronaviru a ve světě se proti němu začalo očkovat.

Bližší informace o ceně Gratias Tibi a projektu získáte zde.

Zdroj: Aktualne.cz

21. listopadu 2021