Login

Signup

Jaké byly Dny dobrovolnictví?

22. 9. 2021 | 0 Comments
featured-image

Regionální dobrovolnické centrum Středočeského kraje uspořádalo dvoudenní akci s názvem Dny dobrovolnictví v kraji.

10. 9. 2021 se konala konference s názvem Dobrovolnictví v časech i nečasech, která návštěvníky zavedla do prostor DobroPointu NERATOVICE. Konference se zúčastnili zástupci města i krajského úřadu Středočeského kraje z odboru sociálních věcí, kteří poděkovali organizacím za práci s dobrovolníky a Regionálnímu dobrovolnickému centru za příležitost setkání, která jsou nesmírně důležitá, neboť spojují organizace v tak rozlehlém regionu. Během dne na konferenci vystoupili zástupci řady organizací z různých koutů kraje, spjatých s dobrovolnictvím, kteří představili své velmi zajímavé programy. Konference sklidila velký úspěch, neboť dala příležitost pro síťování a sdílení cenných zkušeností nejen od pracovníků a odborníků, ale i dobrovolníků samotných.

Druhý den byl věnován dobrovolnictví v praxi. Návštěvníky zavedl tentokrát do Vinařic u Kladna, kde se v Hornickém skanzenu Mayrau konal tradiční, multižánrový Festival Taška Fest, jenž je nesoutěžní přehlídkou prací amatérských i profesionálních divadelních souborů, filmů mezinárodního filmového festivalu Mental power, na kterých se aktivně podílejí lidé s mentálním a kombinovaným postižením.  Zde měli návštěvníci příležitost si vyzkoušet, jaké to je být dobrovolníkem, a zároveň se dozvědět o dobrovolnických možnostech v různých částech kraje co nejvíce.

Cílem Dní dobrovolnictví bylo zdůraznit důležitost dobrovolnictví a nenahraditelnost dobrovolníků obecně, což se velmi dobře podařilo. Regionální dobrovolnické centrum Středočeského kraje bude i nadále usilovat o šíření myšlenky a významu dobrovolnictví. Pokud se i vy chcete přidat k dobrovolníkům Středočeského kraje, neváhejte se ozvat! 

22. září 2021