Login

Signup

Představujeme: LATA – programy pro mládež a rodinu

2. 2. 2021 | 0 Comments
featured-image

LATA – programy pro mládež a rodinu, z.ú. je nezisková organizace pomáhající dětem, mladým lidem a rodinám v Praze a Středočeském kraji již od roku 1994.

Žijeme v době, kdy neustále přibývají osamocení mladí lidé, kteří nezvládají svůj každodenní život a selhávají. Velkou část společnosti tvoří neúplné rodiny, osamocení rodiče, kteří se dostávají do situací, v nichž potřebují pomoc. Pomoc často potřebují i kompletní rodiny. Všichni bychom měli být zodpovědní za svůj život ve vztazích, stačí jen znát cestu, LATA ji pomáhá najít.

Jak jsou do programu zapojeni dobrovolníci?

Do Laty přichází dospívající a mladí lidé, kteří postrádají někoho, kdo by je provázel na cestě ve chvílích, kdy se zrovna nedaří a s kým by se mohli naučit takové situace lépe zvládat. Někoho, kdo není ani rodič, spolužák, sociální pracovník nebo psycholog, ale je prostě starší parťák, je blízký, ale zároveň má odstup. A proto vznikl laťácký program Ve dvou se to lépe táhne, kde jim takového parťáka do nepohody dokáže LATA najít – je jím dobrovolník, vyškolený mentor. Co může být tou nepohodou? Třeba když se nedaří zapadnout do kolektivu, trávení času rizikovým způsobem, dětství trávené v dětském domově či vzájemné neporozumění v rodině a nefungující vztahy.

Jak to funguje?

 

Zaujala Vás činnost Laty? Kontaktujte koordinátorku dobrovolníků Veroniku Vodovou – vodova@lata.cz

 

29. ledna 2021